Class 7 English MCQ Questions with Answers Chapter 8 The Bear Story

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. When the lady found the bear, it had been –

(a) Half dead of hunger
(b) Badly injured by a wild creature
(c) Trapped in a cage

Answer: (i) Half dead of hunger.


Q2. The bear was as gentle

(a) as the breeze outside
(b) as the jungle bear
(c) as the sheep
(d) as an angel

Answer: (d) as an angel


Q3. Which fruit did the bear like the most?

(a) Orange
(b) Pear
(c) Apple
(d) Cherry

Answer: (c) Apple


Q4. The bear was very –

(a) Harmful to man or others
(b) Amicable
(c) Detrimental

Answer: (b) Amicable.


Q5. The second bear did not attack the lady as:

(a) it was night time
(b) it could not see
(c) it was afraid of the night
(d) it was afraid of the lady

Answer: (d) it was afraid of the lady


Q6. Which day was bear put on the chain in the week?

(a) On everyday
(b) Never
(c) On Sunday
(d) On Monday

Answer: (c) On Sunday


Q7. The three dogs –

(a) Loved to play with the bear
(b) Always try to bite him
(c) Always hated him

Answer: (a) Loved to play with the bear.


Q8. The lady found the bear cub

(a) in a pitiable condition
(b) in a pool of blood
(c) extremely hungry
(d) all of a sudden

Answer: (c) extremely hungry


Q9. Who was the caretaker of the bear?

(a) A farmer
(b) A cook
(c) The lady
(d) An old woman

Answer: (b) A cook


Q10. The bear ate –

(a) Meat
(b) Bread, cabbage
(c) Milk
(d) fruit

Answer: (d) fruit


Q11. The strong bear did not mind:

(a) slaying the dogs
(b) being teased by Lapland dogs
(c) sleeping with chains
(d) none of the above around him

Answer: (b) being teased by Lapland dogs


Q12. What was bear promised on her (lady’s) return?

(a) An apple
(b) A bread
(c) An orange
(d) A walk on foot

Answer: (a) An apple


Q13. Bears like to eat –

(a) Meat
(b) Fruit
(c) Milk

Answer: (b) Fruit.


Q14. The lady was not frightened:

(a) of the second bear
(b) but she felt angry
(c) as the bear did not belong to her
(d) both (a) and (b)

Answer: (b) but she felt angry


Q15. Whom did the lady meet on the way?

(a) Her pet bear
(b) A jungle bear
(c) A lion
(d) A tiger

Answer: (a) Her pet bear


Q16. In the autumn season the bear sit and stare at the –

(a) Basket of fruits
(b) Ripening apples
(c) Clusters of grapes

Answer: (b) Ripening apples.


Q17. The lady realized her mistake when:

(a) she came to know about the
(b) she visited her sister wild bear
(c) the cook told her the home situation
(d) both (a) and (c)

Answer: (c) the cook told her the home situation


Q18. Where did the old lady live in a forest?

(a) In a hut
(b) In a decent house
(c) In an old manor house
(d) In a cave

Answer: (c) In an old manor house


Q19. When the mistress went to spend the afternoon with her sister –

(a) The bear was put on the chain
(b) His mistress take him along with her
(c) His mistress locked him up in a room

Answer: (a) The bear was put on the chain.


Q20. The lady visited her sister:

(a) every fourth Sunday
(b) on a holiday
(c) every Sunday
(d) in times of need

Answer: (c) every Sunday

MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment