Class 7 English MCQ with Answers Chapter 7 The Invention of Vita Wonk

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.

Q1. The drug will not work as:

(a) no one wishes to grow old
(b) It is poison
(c) It Is bitter
(d) it Is dangerous for children

Answer: (a) no one wishes to grow old


Q2. Who was Mr. Wonka?

(a) A professor
(b) A librarian
(c) A scientist
(d) A teacher

Answer: (c) A scientist


Q3. The life-expectancy of man is:

(a) 50-80 years
(b) 80-100 years
(c) 60-90 years
(d) 80-90 years

Answer: (b) 80-100 years


Q4. What did he want to make?

(a) He wanted a recipe to make people younger
(b) He wanted a recipe to make people old, older, oldest
(c) He wanted to make people fit and fine
(d) None of these

Answer: (b) He wanted a recipe to make people old, older, oldest


Q5. Mr Wonka took from Bristlecone pine.

(a) a pint of salt
(b) a pint of sap
(c) a pinch of sap
(d) a pinch of salt

Answer: (b) a pint of sap


Q6. What idea came into Wonka’s mind?

(a) What is the oldest living thing?
(b) What is more lovely?
(c) What thing is the youngest living thing?
(d) None of these

Answer: (a) What is the oldest living thing?


Q7. Mr Wonka got from Arabia

(a) 51 year old horse
(b) 10 year old dog
(c) 100 year old dog
(d) Vita Wonk

Answer: (a) 51 year old horse


Q8. Wonka-vite, that Mr. Willy wonk invented, makes people?

(a) Stronger
(b) Younger
(c) Disappear

Answer: (b) Younger.


Q9. Mr Wonka got from Tibet

(a) a medal
(b) 207 year old rat
(c) 500 year old flower
(d) a rare dog

Answer: (b) 207 year old rat


Q10. Wonka-vite is too strong so some people?

(a) Can do every terrific thing

(b) Disappear because their age becomes minus

(c) Died

Answer: (b) Disappear because their age becomes minus.


Q11. Vita-Wonk makes people grow:

(a) paler
(b) older
(c) younger
(d) brighter

Answer: (b) older


Q12. Who is ‘he’ referred to here?

(a) A volunteer
(b) A monkey
(c) Mr. Wonka
(d) A dog

Answer: (a) A volunteer


Q13. 87means:

(a) that after 87 years man will
(b) that man will disappear from earth become zero
(c) that mari will disappear
(d) a man will arrive on earth after from earth totally 87 years

Answer: (d) a man will arrive on earth after from earth totally 87 years


Q14. What did he swallow?

(a) Some food
(b) Some liquid
(c) Some tablets
(d) Vita-Wonk

Answer: (d) Vita-Wonk


Q15. The oldest living thing In the world is:

(a) Douglas Fir
(b) the Oak
(c) Bristlecone pine
(d) the Cedar

Answer: (c) Bristlecone pine


Q16. What was his age earlier?

(a) Forty years
(b) Twenty years
(c) Three years
(d) Fifty years

Answer: (b) Twenty years


Q17. The oldest things that are mentioned are:

(a) factual
(b) hypothetical
(c) imaginary
(d) realistic

Answer: (c) imaginary


Q18. What age did he turn to?

(a) Eighty years
(b) Thirty years
(c) Seventy five
(d) Forty years

Answer: (c) Seventy five


Q19. Mr Wonka collects Items from the oldest things to make:

(a) a mixture
(b) a solution
(c) a drug
(d) an experiment

Answer: (c) a drug


Q20. What was the full name of Mr. Wonka?

(a) Mr. Willy Wonka
(b) Mr. Wonk Wonka
(c) Mr. V. Wonka
(d) Mr. William Wonka

Answer: (a) Mr. Willy Wonka


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment