Class 7 English MCQ Questions with Answers Chapter 2 A Gift of Chappals

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. A ‘kreech1ng sound

(a) sent shivers to M.P. Poonal
(b) startled Mridu
(c) frightened Mahendran
(d) both (b) and (c)

Answer: (d) both (b) and (c)


Q2. What was behind the thick berry bush?

(a) A football
(b) A coin
(c) A pen
(d) A stone

Answer: (a) A football


Q3. The music master was experienced. His music:

(a) had high notes
(b) impressed Lalli
(c) could not be learnt by Lalli
(d) both (b) and (c)

Answer: (d) both (b) and (c)


Q4. What was inside the torn football?

(a) A kitten
(b) A puppy
(c) A rat
(d) A stone

Answer: (a) A kitten


Q5. A sharp V-shaped line between Hukkii Manni’s eyebrows suggested:

(a) she was happy
(b) she was getting angry
(c) she was thinking hard
(d) both (a) and (c)

Answer: (b) she was getting angry


Q6. From where was the kitten taking milk?

(a) From a bottle
(b) From a glass
(c) From the bowl
(d) From a coconut half-shell

Answer: (d) From a coconut half-shell


Q7. The chappals were given to the beggar because

(a) these chappals were dirty
(b) they belonged to the music master
(c) the children had taken pity
(d) Ravi was a naughty boy on the beggar

Answer: (c) the children had taken pity


Q8. Kitten is the young one of:

(a) bear
(b) cat
(c) dog
(d) cock

Answer: (b) cat


Q9. Rukku Manni gave some refreshments to Mridu because

(a) Mridu had spoken the truth
(b) Mridu was her guest
(c) Mrldu was hungry
(d) she was Mridu’s mother

Answer: (b) Mridu was her guest


Q10. Name the lesson.

(a) Three Questions
(b) A Gift of Chappals
(c) Expert Detectives
(d) Quality

Answer: (b) A Gift of Chappals


Q11. The grandmother took Mridu to:

(a) Rukkus house
(b) Mannf s house
(c) Music teacher
(d) Rukku Manm’ s house

Answer: (d) Rukku Manm’ s house


Q12. Who looked up, alarmed?

(a) Mahendran
(b) Mridu
(c) Lalli
(d) Gopu Mama

Answer: (a) Mahendran


Q13. The pair of chappals was:

(a) torn
(b) quite small
(c) covered with dust
(d) both (a) and (c)

Answer: (c) covered with dust


Q14. What was ‘Kreech….’ coming from the window?

(a) Sound of kitten
(b) Sound of violin
(c) Sound of puppy
(d) None of the above

Answer: (b) Sound of violin


Q15. The secret was not shared as:

(a) Tapi will get angry
(b) the elders did not like any kitten
(c) Mrldu will tell the aunt
(d) both (a) and (b)

Answer: (b) the elders did not like any kitten


Q16. Where did Mahendran run to hide itself?

(a) to the kitchen
(b) under the bed
(c) towards the tray of red chillies
(d) to the ground

Answer: (c) towards the tray of red chillies


Q17. Ravi got milk for the kitten from:

(a) the market
(b) the kitchen
(c) the cupboard
(d) the fridge

Answer: (b) the kitchen


Q18. Give the meaning of ‘startled’.

(a) laughed
(b) looked
(c) amazed
(d) frightened

Answer: (c) amazed


Q19. Ravi spoke high of M.P. Poonal

(a) to impress Mrldu
(b) to show off his knowledge
(c) as he was related to It
(d) both (a) and (b)

Answer: (a) to impress Mrldu


Q20. Mridu didn’t have much time to wonder about.

(a) overcoat
(b) slippers
(c) books
(d) none of these

Answer: (b) slippers


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment