CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 8 “Jalebis” MCQs with Answers

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What did he find under the rock?

(a) Four rupees
(b) Two rupees
(c) A hairy worm
(d) Both a and c

Answer: (a) Four rupees


Q2. What do you mean by “khanak-khanak”?

(a) To lose one’s mind
(b) To go mad
(c) Jingling sound
(d) Thumping sound

Answer: (c) Jingling sound


Q3. What happened as a result of eating jalebis?

(a) He got scolded
(b) He lost sleep
(c) He was absent in school for the first time
(d) He was away from home

Answer: (c) He was absent in school for the first time


Q4. What felt like a sin?

(a) Spending the coins
(b) Looking at something in the bazaar
(c) Eating jalebis
(d) Going to school

Answer: (b) Looking at something in the bazaar


Q5. Where did he reach as a result of continuous walking?

(a) End of the earth
(b) Beginning of the sky
(c) Kambelpur railway station
(d) Home

Answer: (c) Kambelpur railway station


Q6. Why did it feel like sin?

(a) Because the coins were for his school fees
(b) Because he already got enough of everything at home
(c) Because he was already full
(d) All of the Above

Answer: (b) Because he already got enough of everything at home


Q7. What did he thank God for, that night?

(a) For not having to pay the school fees
(b) For not being caught by the family
(c) For being able to eat jalebis
(d) For not having to eat four rupees’ worth of jalebis by himself

Answer: (d) For not having to eat four rupees’ worth of jalebis by himself


Q8. What did he do to make the coins silent?

(a) Spent them
(b) Shouted at them
(c) Clenched them in his fist
(d) He did nothing to make them silent

Answer: (c) Clenched them in his fist


Q9. Which fear was killing him?

(a) Having spent the money
(b) Burping out a jalebi or two
(c) Having to eat dinner
(d) Having to see a doctor upon calling sick

Answer: (b) Burping out a jalebi or two


Q10. Who was he supposed to show his face at Qayamat?

(a) Allah Miya
(b) Master Ghulam Mohammed
(c) His parents
(d) Himself

Answer: (a) Allah Miya


Q11. The story develops because

(a) the narrator stole some money
(b) he was given four rupees
(c) he loved to eat sweets
(d) the school fee could not be collected on the fixed day

Answer: (d) the school fee could not be collected on the fixed day


Q12. Who is the writer of the lesson Jalebis?

(a) Ahmed Nadeem Qasmi
(b) Rabindranath Tagore
(c) Sufiya Pathan
(d) None of the Above

Answer: (d) None of the Above


Q13. The child was tempted to buy jalebis but while returning from school

(a) he controlled his greed
(b) he ran to the jalebi shop
(c) he sat down and thought
(d) he threw away the rupees

Answer: (a) he controlled his greed


Q14. Who translated the lesson “Jalebis” from Urdu?

(a) Ahmed Nadeem Qasmi
(b) Rabindranath Tagore
(c) Sufiya Pathan
(d) Master Ghulam Mohammed

Answer: (c) Sufiya Pathan


Q15. What made the child control his greed for jalebis at first ?

(a) the fear of the teachers
(b) his and his family’s reputation
(c) the fear of being beaten
(d) the fear of the police

Answer: (b) his and his family’s reputation


Q16. Which standard was he in, back then?

(a) Fifth
(b) Sixth
(c) Seventh
(d) Eighth

Answer: (a) Fifth


Q17. “The coins were so eager to be spent that day,” says the child. In fact

(a) the coins do not speak
(b) the child was mad
(c) the child’s greed was becoming
(d) the child was joking uncontrollable

Answer: (c) the child’s greed was becoming


Q18. Who collected the school fees?

(a) Ahmed Nadeem Qasmi
(b) Master Ghulam Mohammed
(c) Sufiya Pathan
(d) None of the above

Answer: (b) Master Ghulam Mohammed


Q19. What happened when the child was buying jalebis ?

(a) the child began to eat at once
(b) the jalebis slipped from his hands
(c) he suddenly saw his uncle on the
(d) other children gathered near him road

Answer: (c) he suddenly saw his uncle on the


Q20. What do coins usually do?

(a) Speak
(b) Jingle
(c) Sing
(d) All of the Above

Answer: (b) Jingle


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.


Leave a Comment