C Test framework MCQ Online Practice – Set 14

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The function stricmp(“Jose”, “JOSE”) will return __

(A) – 1
(B) 0
(C) 1
(D) None of the above

Answer: (B) 0


Q2. Which of the following are valid characters for a numeric literal constant?

(A) A decimal point
(B) The letter e
(C) A minus sign
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q3. The _ function returns the uppercase equivalent of a character

(A) caseupper
(B) charupper
(C) toupper
(D) uCase

Answer: (C) toupper


Q4. A function argument is

(A) A variable in the function that receives a value from the calling program
(B) A way that functions resist accepting the calling program’s values
(C) A value sent to the function by the calling program
(D) A value returned by the function to the calling program

Answer: (C) A value sent to the function by the calling program


Q5. A static data member is given a value

(A) Within the class definition
(B) Outside the class definition
(C) When the program is executed
(D) Never

Answer: (B) Outside the class definition


Q6. The feature in object-oriented programming that allows the same operation to be carried out differently, depending on the object, is_______

(A) Inheritance
(B) Polymorphism
(C) Over-functioning
(D) Overriding

Answer: (B) Polymorphism


Q7. When a function includes a throw statement for errors, the call to the potentially offending function should be placed within a _ block

(A) Throw
(B) Try
(C) Catch
(D) Scope

Answer: (B) Try


Q8. You must provide a constructor for a derived class

(A) Always
(B) If the base class constructor required arguments
(C) If the base class constructor does not required arguments
(D) Never

Answer: (B) If the base class constructor required arguments


Q9. The first element in a string is

(A) The name of the string
(B) The first character in the string
(C) The length of the string
(D) The name of the array holding the string

Answer: (B) The first character in the string


Q10. The statement fwrite ( (char*)&objl, sizeof(objl) );

(A) Writes the member functions of objl to fl
(B) Writes the data in objl to fl
(C) Writes the member functions and me data of obj 1 to fl
(D) Writes the address of objl to fl

Answer: (B) Writes the data in objl to fl


Q11. Which of the following statements declares a one-dimensional Character array named item that consists of five elements?

(A) char item[0 to 4] = “”;
(B) char item[0 to 5] = “”;
(C) char item[4] = “”;
(D) char item[5] = “”;

Answer: (D) char item[5] = “”;


Q12. A function whose purpose is to send messages to other functions is known as a _

(A) Dispatcher
(B) Courier
(C) Messenger
(D) Sender

Answer: (A) Dispatcher


Q13. Which of the following operators is the equality operator?

(A) !=
(B) =
(C) ==
(D) ->>

Answer:(C) ==


Q14. When a multidimensional array is accessed, each array index is

(A) Separated by commas
(B) Surrounded by brackets and separated by commas
(C) Separated by commas and surrounded by brackets
(D) Surrounded by brackets

Answer: (D) Surrounded by brackets


Q15. Which of the following statements is false?

(A) A class encapsulates all of an object’s attributes and behaviors
(B) An example of an attribute is the minutes variable in a time class
(C) A class is considered an object
(D) An object created from a class is referred to as an instance of the class

Answer: (C) A class is considered an object


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top