Bihar GK Questions SET-7

Here you will find GK MCQ Questions for Bihar GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Bihar GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Bihar GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Who was the last ruler of Haryanka dynasty?

[A] Ajatashatru
[B] Udayin
[C] Nagadasaka
[D] Munda

Correct Answer: C [Nagadasaka]


Q2.Abdul Bari Bridge is constructed on which river in Bihar ?

[A] Ganga
[B] Gandak
[C] Son
[D] Ghaggar

Correct Answer: C [Son]


Q3.Who was appointed President of Bihar Olympic Association ?

[A] Abdul Bari Siddiqui
[B] Ram Bilas Pandey
[C] Dilip Kumar Yadav
[D] Mohammad Obaidullah

Correct Answer: A [Abdul Bari Siddiqui]


Q4.The hilly areas of Gaya and Jamui in Bihar are known for which mineral?

[A] Felspar
[B] Gold
[C] Magnetite
[D] Bauxite

Correct Answer: C [Magnetite ]


Q5.Autobiography of Vinay Karak, “Meri Yaadein” has been launched by?

[A] Nitish Kumar
[B] Fagu Chauhan
[C] Sushil Kumar
[D] Renu Devi

Correct Answer: B [Fagu Chauhan]


Q6.Which hill area of Bihar has Dry deciduous type of forest?

[A] Rajgir Hills
[B] Someshwar Hills
[C] Mandar Hills
[D] Gurpa Hills

Correct Answer: B [Someshwar Hills]


Q7.Which of the following trees are found in Bihar ?

[A] Sal
[B] Semal
[C] Toon
[D] All of the above

Correct Answer: D [All of the above]


Q8.What was the unemployment rate in Bihar in September,2020, according to the data released by Centre for Monitoring Indian Economy ?

[A] 10.9%
[B] 11.9%
[C] 9.9%
[D] 12.9%

Correct Answer: B [11.9%]


Q9.Under which scheme, which has been subsumed in SAUBHAGYA, the state government of Bihar ensured the availability of electricity in every rural and urban household?

[A] Deen Dayal Upadhyaya Grameen Kaushalya Yojana
[B] Mukhyamantri Kirayedar Bijli Meter Yojna
[C] Domestic Efficient Lighting Program
[D] Mukhyamantri Vidyut Sambandh Nishchay Yojana

Correct Answer: D [Mukhyamantri Vidyut Sambandh Nishchay Yojana]


Q10.Recently, the Bihar State Seed Corporation has got an ISO certificate. Which of the following are the areas in which BSSC got the certificate?

[A] Quality Management and Practices Certification
[B] Environmental Management Practices Certification
[C] Anti-Bribery Management Certification
[D] All of the above

Correct Answer: D [All of the above]


Q11.Which of the following Medieval Historic accounts is not from the 16th century?

[A] Humayun-Nama
[B] Ain-i-Akbari
[C] Tuzk-e-Jahangiri
[D] Akbarnama

Correct Answer: C [Tuzk-e-Jahangiri]


Q12.Which state has the lowest GDP at an average per capita in India?

[A] Maharashtra
[B] Punjab
[C] Bihar
[D] Gujarat

Correct Answer: C [Bihar]


Q13.Who started a printing press called “Lahari”?

[A] Devaki Nandan Khatri
[B] Kumar Bimal
[C] Dr. Nagendra
[D] Sumitra Nandan Pant

Correct Answer: A [Devaki Nandan Khatri]


Q14.Where in Bihar, the remains of a Buddhist carpet building has been found ?

[A] Banka
[B] Bodhgaya
[C] Nalanda
[D] Vaishali

Correct Answer: A [Banka]


Q15.Who build the Nalanda University?

[A] Sakandagupta
[B] Kumargupta
[C] Chandragupta
[D] Samudragupta

Correct Answer: B [Kumargupta]


Bihar GK Questions All SET MCQ-


We hope the given GK MCQ Questions for Bihar GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Bihar GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top